21 januari 2008

Krograpport: Grottan

I min serie med rapporter från rockställen i Stockholm har turen kommit till Grottan. Grottan är ju ett klassiskt ställe men det var länge sedan jag var där av olika orsaker. En av orsakerna är osäkerheten om det är något där och vad i så fall. Det finns en hemsida på http://www.grottan.org/ men den verkar inte uppdaterats de senaste åren men nu fick jag i alla fall reda på att man skulle dra igång igen efter att Grottan varit stängd ett bra tag när ägaren (tydligen överraskande) åkt till Thailand i ett par månader. Det var med viss spänning jag gick fram till den anonyma plåtdörren som leder ner till Grottan men det var faktiskt öppet. Eftersom mitt medlemskort gått ut för länge sedan fick jag skaffa ett nytt för 60 kr. Garderoben var gratis och ölen kostade 35 kr både på fat (bara Pripps Blä) och flaska (Kilkenny, Guinness, Staropramen). Inredningen var helt oförändrad sedan jag var där sist och det var många år sedan. Bartendern/ägaren hade t.o.m. på sig samma väst med Nirvana-tryck som förut.

Uppenbarligen hade man inte lyckats nå ut med nyheten att drog igång igen för det var ganska tunt med folk. Jag hittade i alla fall ganska snabbt folk att snacka med och strax innan stängningsdags ramlade en kompis in med ett gäng polare efter att ha varit på ska-spelning. En stor fördel med Grottan är att de tjocka väggarna gör att man kan sitta och prata i normal samtalston även när musiken är igång. DJn verkade en aning rostig och det var lite strul med ena CD-spelaren men så småningom kom ett ganska bra röj igång på dansgolvet. Det var sagt att det skulle vara ren goth som gällde (lite smalare än när jag var där senast då det var en skön blandning av goth, punk, synth, reggea, ska och svartrock) men det verkade smyga sig in en del 80-talare som Sandra Cretus "In the Heat of the Night" (fast där kanske temat funkar).

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att med lite mer folk och gärna lite mer värme i lokalerna (mest märkbart i början av kvällen) kan det nog bli bra fart på det hela. Visst, det är ett sunkigt ställe men det är också en del av charmen.

Tidigare i serien:

1 kommentar:

Kennedi Tyler sa...

Hej, jag är helt kär i din blogg. . Ser fram emot nästa krograpport...


X Kennedi

www.kennedityler.blogg.se