11 januari 2008

Det kanske blir ett buller

Augustibuller hotades av nedläggning eftersom man gick 400 000 back(Festivalinfo) men kommunan har lovat att låna ut 250 000 kronor(Festivalinfo) så det kanske blir ett Augustibuller 2008 också.

Eftersom Augustibuller är (såvitt jag vet) den enda större festivalen som kör lite rock som inte ligger inom mainstream är det viktigt att den finns kvar (såvida ingen orkar dra igång något nytt). Jo, jag vet att Sweden Rock finns men om man inte är så mycket för gubbrock är den egentligen inte ett alternativ.

Det finns många bra festivaler som försvunnit. Mera Hitlåtar ute i Handen var en trevlig festival. Bra band, lågt inträde och på pendlingsbart avstånd. Knivstapunken var jag aldrig på men den beskrev som "fyra crustare på en parkeringsplats" så det kanske inte gör så mycket. Fast Knivstapunken har ju blivit Uppsala punkfestival som kan vara av intresse.

1 kommentar:

Christian sa...

Tråkigt på bullret. Jag hoppas verkligen att det löser sig och att arrangörerna inte är för stolta för att gå ut med tiggarbössan om det behövs.

De få stora musikfestivaler som finns här i landet är alldeles för strömlinjeformade.