17 januari 2008

Tunn, tunnare, tunnast

Jag skrev igår om världens näst tunnaste dator med anledning av Macbook Air. Då trodde jag faktiskt att den var den tunnaste datorn som gått i produktion (Intel Lorado var såvitt jag vet bara ett koncept) men det visar sig att det var antingen okunskap eller ren bluff som fick Apple att kalla den det. Mitsubishi Pedion från 1997 var tunnare med sina 18.4 mm mot Air:ens 19.4 mm. Sharp Actius MM10 Muramasa från 2003 var ännu tunnare med bara 13.7 mm.(CNet) Sony Vaio X505 från 2004 är också ganska tunn med 20 mm.(IDG, CNet) Frågan är om det är värt att bråka om 0.6 mm. Jag har sett att man nu kallar den "världens i dagsläget tunnaste bärbara dator"(IDG) eller sätter "världens tunnaste dator" inom citattecken.(IDG)

Vissa påpekar att Air:en bara är 4 mm på tunnaste stället men vaddå. Om jag klistar på ett rakblad på min tjocking på fem centimeter blir väl ingen gladare för det även om den är väldigt tunn på ett ställe.

Inga kommentarer: