23 juni 2008

Svart måndag, konspirationteorier och munkavlar

Då är man hemkommen från Svart måndag (och på Opassande). Tyvärr inte så välbesökt men hyggligt med tanke på den korta planeringstiden.

SvDs ledarblogg skriver Patrick Krassén om en konspirationsteori han har. Det finns tydligen inga liberaler som känner sig svikna av att Fredrick Federley gjorde en helomvändning och struntade i att försvara den personliga integriteten. När det är istället några skumma vänstermänniskor som t.ex. MUF-ordföranden Niklas Wykman.(AB, SvD, Ex, TT) Loke skriver också om detta avslöjande medan Svensson mycket riktigt påpekar att Federley får skylla sig själv.

Efter att Centerpartiet hotat bloggare visar det sig nu också att Moderaterna visserligem inte hotar men skarpt varnar för att delta i protester mot FRA-lagen. På fytne publiceras brevet som bl.a. säger att man ska "inte delta i upprop, signa upp på Facebook-grupper eller på andra sätt aktivit opinionsbilda i en fråga där det finns ett tydligt beslut i riksdagsgruppen om en enhetlig partilinje".

Det kommer förresten knappast som en överaskning att Sverigedemokraterna stödjer FRA-avlyssningen även om dom, eller snarare deras mer vapenkåta åsiktsfränder(SvD, AB), antagligen kommer att vara intressanta för FRA att titta närmare på. Fast problemet är ju att, som man säger i Tyskland, att de är "blinda på höger öga". Sverigedemokraterna riskerar ju att komma in i riksdagen(DN, SvD) och då vill man gärna kunna få tillgång till ett sådant fint medel att komma åt "oliktänkande" med.

1 kommentar:

Sebastian Zauber sa...

Är FRA blinda på höger öga menar du?