01 juli 2008

Reinfeldt ber folk hålla käft

Reinfeldt vill tydligen tysta FRA-debatten. Han tycker att "Alla tjänar på om debatten lägger sig" (vilka "alla" han syftar på framgår inte. Möjligen alla riksdagsmän som röstade för FRA-lagen). Hans åsikt om kritiken är "Beslutet är ju fattat"(Ex) och mycket träffande har hans agerande beskrivits som arrogant och maktfullkomligt.(AB) Fast det är ju ingen nyhet. Så fort de borgerliga lyckats få majoritet sätter de igång och genomför hela sitt program oavsett vad alla andra tycker om det och oavsett hur mycket pengar man slösar bort. De verkar drabbas av någon ideologisk fartblindhet. Det är väl därför de oftast aldrig sitter kvar längre än en period för vid nästa val är folk så trötta på deras buffliga metoder att de röstar på oppositionen.

Kjell Häglund kom förresten med en intressant krönika om kopplingen mellan FRA-lagen och filmindustrins lobbyverksamhet. Annars verkar det som om FRA-lagen kom till på grund av arbetsmarknadpolitiska skäl. PÅ FRA ville man helt enkelt inte bli arbetslösa.(AB) Sedan finns det ju också det som tyder på att USA ligger bakom FRA-lagen. En annan intressant sak är att FRA också ska spana på uppdrag av SÄPO, rikskrim och tullen. Jag antar att tullverket kan vara intresserade av vilka som beställer nätsprit.

Samtidigt kommer det fler avslöjanden om hur de som varit tveksamma till FRA-lagen har fått utstå både hotelser och påtryckningar. En folkpartist fick höra att "Snart har du inga vänner kvar"(DN, SydS)

För dom som vill köra sin egen "Jag är Spartacus" tipsas det att ord man bör använda är "bomb", "Afghanistan" eller "IT-krig".(AB)

Inga kommentarer: