27 juli 2008

Konsten att vara spännande

När jag tidigare skrev om att kvinnor älskar skitstövlar efter artikeln Bad guys really do get the most girls i New Scientist (även nämnd i Expressen) fick jag en kommentar av proffstyckaren Carolin Dahlman som sa
Tänk "spännande" så kommer ni att lyckas. Våra hjärnor får oss att gilla det som är lite svårt att få. Man behöver inte vara skitstövel för att vara mystisk.
och nu ser jag att Paulina Neuding skrivit i SvD om det temat. Typ. Man skulle kunna tro att en typ som Josef Fritzl inte skulle väcka så ömma känslor men han har tydligen fått hundratals kärleksbrev. Juha Valjakkala får tydligen 30–50 kärleksbrev om dagen! Om man ska tävla genom att vara spännande när sådana killar finns på banan lär det nog bli tufft om man är en mjuk, ömsint kille som kanske är aningen blyg dessutom. Fast som The Evolving Ape skriver så behöver det inte vara kört ändå. Det talas lite om ett nytt mansideal(AB, AB) fast jag vet inte hur pass bra jag stämmer in på det heller. Jag åker gärna på en bilträff och att samla på en servis är väl inget jag prioriterar så högt.

Inga kommentarer: