18 augusti 2008

Meningslösa plattityder

På en av mina tidigare poster fick jag kommentaren "Mister du en står dig tusen åter." av Bitten. Är det någon som någonsin uppskattat att få en sådan plattityd serverad? Samma sak med fraser som "Det finns fler fiskar i sjön" (men om man är ute efter ett fårhållande och inte fisk då?). Det värsta är ju att de är så uppenbart fel. Kärleken är en sällsynt blomma. Den är svårt att hitta och den kräver ständigt omvårdnad om man lyckas hitta den.

FRA-lagen och kappvändarna

En del personer har sagt först en sak och sedan något helt annat. Frågan är om man ska tro att dom hade rätt första gången, andra gången eller ingen av dom.

FRAs generaldirektör Ingvar Åkesson sa 28 juni om att FRA-lagen på något sätt skulle skydda svenska soldater i Afghanistan:
Det är inget bra argument för lagen. Kommunikationerna där sker mest i etern.
men redan den 9 juli hade han ändrat sig till
Det finns mycket, mycket information på det vi kallar det globala nätet, till exempel om säkerhetsläget i Afghanistan. Den kan vi komma åt genom den här kabelaccessen.
Jag tror knappast det var någon snabb teknisk utveckling i Afghanistan som fick honom att ändra ståndpunkt.

En annan person som fått äta upp sina egna ord är Folkpartiets parisekreterare Erik Ullenhag som i boken "Myten om det liberala Sverige" skrev
På Kuba läser säkerhetstjänsten alla e-postmeddelanden som kommer in eller går ut ur landet. Det låter absurt att det är praktiskt genomförbart, men det beror på att det bara finns en server i landet och att mängden e-post som sänds från Kuba är tämligen liten. Nu är Kuba som bekant en kommunistdiktatur och Kubas skäl för att läsa folks privata e-postkorrespondens är knappast gångbara i Sverige.
och
De små stegen mot Storebror ser dig-samhället leder faktiskt inte till något trevligt samhälle. Vi måste hela tiden vara vaksamma mot ytterligare steg och det är redan hög tid att ta ett antal steg tillbaka.(DN)

04 augusti 2008

Från Järna utan tak

SAAB 99 cabrioletUtan tvivel är man inte riktigt klok. Dels att köpa en till bil innan man renoverat färdigt den första, speciellt när man egentligen saknar både tid, pengar, verktyg, plats och kompetens för att fixa det. Men vem har inte velat ha en cabriolet i det gassande sommarväder som har varit? Speciellt om priset är rätt, den är nästan rostfri och finns i närheten. Jag struntade i att köpa en SAAB 99 cabriolet tidigare och har förbannat mig själv en del över det så nu tänkte jag inte missa chansen.
Oturligt nog slog vädret om när jag skulle köra hem den. Att köra i en öppen bil (utan ens suflett) i det värsta regnvädret på länge(AB, SvD, DN, DN, SvD) Fast det borde ju statistiskt sett innebära bättre väder när det dragit förbi, eller var det det vi hade innan?
Fast det var inte så farligt att köra i regnet även om man var utan tak. Så fort man kom upp över 50 km/h hann regnet inte träffa en och med rutorna uppvevade blev vinden bara en ljum bris. När man stannade för rödljus eller puttrade fram i 30 km/h var det däremot värre.
Nu är bilen i alla fall hemma och ska besiktigas. Jag antar jag kommer få ett par tvåor och elsystemet behöver nog en rejäl översyn. Dessutom ser inredningen inte så rolig ut men den går fint så jag är glad ändå.

02 augusti 2008

Dumpad online

Det finns flera sätt att göra slut, både bra och dåliga. Carolin Dahlman listar några humoristiska på Kärleksbloggen. Att dumpa via SMS eller e-post rekommenderas inte(Metro, AB) även om det är vanligt.(IDG) Men nu har jag också råkat ut för fenomenet. Eller kanske inte eftersom vi aldrig blev ett par. Det är kanske bäst att jag tar det från början.

Vi träffades online, via Facebook faktiskt, även om vi hade vissa gemensamma vänner. Det började bra. Vi skickade en del meddelanden till varandra och bestämde så småningom att vi skulle gå ut tillsammans. Det började inte så bra för jag missade tunnelbanan och kom sent (även om jag ringde och förvarnade om det) men sedan gick det bättre. Vi gick på Gås 122 och hade jävligt kul. Drack öl, skrattade och... umgicks. Men sedan började problemen... Det var knepigt att boka in en andra träff på grund av att vi båda hade ganska fullt upp men vi kom till slut fram till att en gratisspelning i Solna skulle vara trevligt fast hon kunde inte lova något eftersom hon var ganska sliten. Ja, när det var dags kom hon inte eftersom hon var för trött. Ok, det kunde jag köpa. Vi bestämde datum för en ny träff men då jag ringde henne om det samma dag var hon ute och ölade med sina kompisar och mottagningen var dålig. När jag försökte ringa upp igen fick jag inget svar. Hon sa att hennes mobilbatteri hade lagt av och lovade bjuda på middag som kompensation. Ja, det låter ju rimligt och en middag skulle ju vara mysigt. När jag sedan försökte komma fram till ett datum så var hon förkyld men vi diskuterade om vi skulle ta en enkel fika då hon mådde bättre. När jag ringde henne senare svarade en kille i telefonen och sa att hon inte ville prata med mig. Strax efteråt såg jag på Facebook att hon hade ändrat sin status från "Singel" till "I ett förhållande". Då visste jag.

01 augusti 2008

De nya skorna

Nya skorEftersom mina gamla skor blivit slitna bortom all rimlighet var jag förra veckan iväg och köpte mig ett par nya skor. De gamla skorna höll bara i ett halvår men var å andra sidan väldigt billiga. De här skorna är av samma märke men var faktiskt ännu billigare. Nu återstår att se hur mycket sko man får för 100 kr. Det lär väl inte vara samma kvalité som mina gamla martens men de kostar å andra sidan inte ens en tiondel så mycket.

Tydligen så tittar tjejer betydligt mer på skor än killar. Och de tittar även på killars skor. När mina trogna martens slutligen gav upp hade jag ont om pengar så jag plockade fram mina militära m/70 lågskor (typ myggjagare) och när jag sedan gick ut med dom på var det snart en rockabillytjej som började visa intresse. Så småningom skaffade jag nya skor men hade fortfarande inte råd med nya marten så det blev ett par höga, svarta gymnastiskskor (typ conversekopior) och då blev det en emotjej istället.
Med tanke på det undrade vilket resultat mina nya skor skulle ge. Provkörningen skedde på Rocks. När det gäller att träffa folk är det samma regler som för fastigheter, "Läge, läge, läge". Om man inte går runt själv får man välja ett bra läge och jag tog ett litet bord alldeles vid baren och strax efteråt gick det förbi en tjej som tittade på mig. Jag tittade tillbaks. Sedan la hon handen på min axel och sa "Jag ska bara ut och röka lite. Vänta här så kommer jag snart.". Ja, varför inte? Det dröjde dock inte länge innan en tjej kom och ville sätta sig. Hon var inte så vidare social utan satt mest och SMSade och gick snart igen. Strax efter att hon gått kom det ett par tjejer och de var mer för att prata. Jag snackade lite tatueringar med den ena tjejen. Hon hade en del udda tatueringar som en fåtölj och ett kakfat men de var båda saker som symboliserade saker som var viktiga för henne. Apropå tatueringar träffade jag också en kille och kommenterade att han hade en Green Man tatuerad på armen och han blev alldeles till sig eftersom han inte trodde någon skulle veta vad det var.
Nåväl, den första tjejen kom så småningom tillbaks från sin rökpaus. Hon var trevlig och väldigt flörtig av sig. Hon verkade ganska lättad när hon fick reda på min ålder. "Då var det inte så pinsamt." Eftersom hon hade en hel del både riktiga och fejkade (en ovanlig kombination) tatueringar blev det en del tatueringssnack med henne också (verkade bli kvällens tema). Vilken stil hon hade är svårt att säga. Hon var på ett rockställe men sa att hon mest lyssnade på techno fast hon ville att DJn skulle spela goth och industri. Fast det behöver ju inte ha med skorna att göra.