31 mars 2011

Varghatarna tappade sitt enda argument

Hoppsan! I DN att några hundar hamnat i bråk, eventuellt med varg, ute i Brottby. Tydligen räknas det till Stockholm (län då i och för sig). Det verkar som om arghatarna just tappade just sitt enda argument. Det enda argument de kommer med är att folk i Stockholm minsann skulle börja hata vargar om den tog hundar här. Fast här brukar man oftast ha hundarna kopplade eller i alla fall under uppsikt istället för att låta dom springa lösa ut någon som helst kontroll.

Annars ger artikelns kommentarer en hel del intressant läsning. Ta t.ex. Hella som skriver
FB gruppen, Våga vägra varg i sverige, som har sitt högsäte i Riala uppmanar ju folk ofta, att släppa hundar lösa i vargreviret så dom ska få skjuta bort vargarna med stöd av §28 i jaktlagen. Ja och nu hände det. Sedan sitter jägarna och gråter i pressen och att de har förlorat sina bästa vänner. Konstigt sätt att behandla sina bästisar på. Att låta dom bo i en hundgård där ingen har koll på dom!
steve trannel skriver
Det var en nyhet som heter duga. Vill påminna mig att jag såg en överkörd katt häromdagen, kanske även det är värt en artikel, eller att 3-4 canadagäss vid sjön verkar ha blivit hårt åtgånga av lösspringande hund.

Annars kan man också på Allt till hunden läsa att "En kontrovers med de lokala jägare för några år sedan i förbindelse med att en av deras vargar (jämthund) angrep några gettar som gick här hos mig, resulterade i att mina hundar numera även riskerar bli skjutna"

Även Jinge skriver "Har man får i ett område där det finns varg och lodjur så får man faktiskt skaffa sig rovdjurssäkra stängsel, gör man inte det så ska man inte ha får. Framförallt inte nu eftersom de får bidrag till rovdjursstängsel från oss skattebetalare."

Inga kommentarer: