07 juli 2011

Regeringen säger ja till Saab

Nu har det kommit förhandsinfo om att regeringen tänker få ändan ur och faktiskt säga ja till Saab.(DN, SvD, NyT)

I regeringens pressmeddelande står det "Genom att staten släpper sina panter i fastighetsbolaget (och lånegarantierna sänks i motsvarande grad) får Saab Automobile möjlighet att avsluta den med köparna överenskomna försäljningen av en del av sitt fabriksfastighetsbolag." Se! Även den nuvarande regeringen kan låta bli att hindra det privata näringslivet.
Läs noga igenom texten "lånegarantierna sänks i motsvarande grad" ett par gånger. Det krävs ingen större spåman för att förutsäga att kommentarsfälten snart kommer att översvämmas av oinsatta kommentarer om att säkerheten för lånet nu försvunnit trots att det inte är sant.

Annars kan man se att DN publicerar rykten om precis vad jag skrev tidigare att man väntar med produktionsstart tills efter semestern. Uppdatering: Nu är det bekräftat i ttela. Det blir att jobba hårt för att hinna tillverka bilar till alla de som väntar och dessutom de nya kunder som tvekat under den här tiden.

En annan intressant sak är att Maud Olofsson verkar ha ändrat åsikt i saabfrågan och nu anser att går kinaffären igenom kan det funka.(SvD, NyT) Jag antar att många små SvD-troll blir upprörda över det uttalandet.

För övrigt har tydligen den nya Saab 9-4X börjat levereras till kunder.(SU)

Inga kommentarer: