21 maj 2012

Kortare bindningstider?

Police handcuffsNu kan man på IDG läsa att det ska bli enklare att byta abonnemang genom att bindningstiderna för mobil-, bredbands- och tv-abonnemang kortas. Det låter onekligen väldigt bra. Själv blev jag pålurad ett mobilt bredband (läs smalband) av Tele2 som dom ansåg skulle kunna ersätta mitt fasta. Säljaren påstod att jag kunde säga upp det när jag ville. Vad han inte berättade var att då åkte man på en straffavgift på några tusen kronor. Hastigheten är väl oftast rätt OK även om den inte är i närheten av de 16 Mbit/s som det ska gå utan ligger på kanske 2 Mbit/s. Däremot försvinner anslutningen titt som tätt och man måste starta om routern. Det som svider mest är väl att jag missade det smala intervallet tre månader innan bindningstiden gick ut och då jävlar åker man på ett års bindningstid till trots att jag redan föreslagit en opraktisk och ohygienisk förvaringsplats på deras mobila s.k. bredband.

Inga kommentarer: