01 mars 2008

Krograpport: Svartklubb på Bonden

Tidigare har jag skrivit om Anchor, Harry B James, Rocks, Grottan och Kelly's så antalet rockställen jag inte besökt börjar sina en aning. Jag har fortfarande Medusa och Debaser kvar men jag tar gärna emot tips om andra ställen.

Svartklubb är ett ganska fyndigt namn på en klubb som spelar svartrock och närliggande stilar. Bonden på Bondegatan 1c är väl egentligen mer lämpad för mingel och after work med sina bekväma soffor och dämpade musik. Just den dämpade musiken, som nästan överröstades av sortlet från alla som satt och pratade, bidrog nog till att dansgolvet låg öde under större delen av kvällen. En starkt bidragande annan orsak var nog det relativt starka ljuset som mer var lämpad för en restaurang än en klubb där man gärna vill ha en ganska dämpad belysning.

Med tanke på att det bara var andra gången klubben körde var det väbesökt och efter att den gothiska magdansgruppen Tribal Empire uppträtt och man dämpat belysningen blev det faktiskt riktigt bra drag på dansgolvet.

Det var gratis inträde och garderoben kostade bara 20 kr. Ölpriserna var ganska normala. En nackdel är däremot att man stänger redan ett. Efter att Bonden stängde hängde jag på ett gäng som drog vidare till Rocks. Eller snarare till Helenes (i gatuplanet) där vi snackade och lyssnade på musik (det stod en DJ med vinylplattor i ett hörn och körde en del intressanta låtar).

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det är en trevlig klubb med en del after-work-känsla. Man kan behöva jobba med att få mer fart på dansgolvet tidigare på kvällen med tanke på att man stänger såpass tidigt.

Inga kommentarer: