23 mars 2009

Samma hat - annan måltavla

Andreas Malm (författare till just boken Hatet mot muslimer) skrev idag i Expressen om hatet mot muslimer och naturligtvis har rasistbloggarna gått i taket (för att inte tala om kommentarerna som artikeln fått). Man kan lätt se hur extrema åsikterna som förs fram är om man bytar ut "muslimer" mot "judar". Som jag sagt tidigare på är islamofobi den nya antisemitismen.(DN, DN) Även Ali Esbati skriver om det. Det är ju inte direkt någon nyhet att de nya, uppdaterade nazisterna använder sig av islamofobi snarare än antisemitism numera.(DN)

Samtidigt så har vad som av allt att döma är högerextrema personer attackerat en lokalpolitiker på vänsterkanten i Haninge.(DN, Expressen, AB, AB)

21 mars 2009

Molly på Snövit

Molly spelade på Snövit 17:e mars 2009 och eftersom de bara återförenas för att spela en gång om året, på St:Patrick's Day, drog jag mig dit även om jag inte mådde på topp. Det var tydligt att även andra tyckte likadant för det blev tämligen trångt så småningom.
Spelningen var lite orepad men de körde flera av klassikerna och en del andra som Dirty Old Town som jag lyckades få på film och Ghosts of Cable Street som jag tyvärr missade. En underbar låt jag gärna skulle vilja att Molly gjorde en inspelning med.

16 mars 2009

Krograpport: The aXess, Debaser Slussen och Medusa (igen)

Bild från RockspotEftersom det börjar bli ont om rockställen att testa gick turen den här fredagen till ett ställe som bland annat spelar rock så det blev The aXess som är Sjätte Tunnans bakficka. Speciellt stort var det inte. Redan vid åtta personer i bardelen började det kännas trångt, fast om man inte räknade med personalen och mig själv gick det aldrig över tio personer. Inredningen var trevlig och ölsortimentet visserligen begränsat men intressant med två sorters Wisby Klosteröl på fat och eget mjöd. Men eftersom det inte var något vidare drag där gick jag vidare och beslutade mig för att testa Debaser Slussen där jag bara varit på spelning tidigare. Tyvärr var musiken där så sällsynt usel att jag vände redan i entrén.
Så till slut blev det Medusa istället.

08 mars 2009

Ny klocka och plånbok

Klocka och plånbokSedan jag såg ett klockarmband med konnitar en gång för länge sedan har det funnit i mitt bakhuvud och mer eller mindre av en slump hittade jag en postorderbutik som sålde just det. Sedan tappade jag bort länken och det tog ett bra tag innan jag lyckades hitta att det var Silverbullet som sålde det. Nu har jag fått klockan och jag passade på att även beställa en ny plånbok.

Själva uret i klockan är väl inte toppkvalitet. Det är designat för att se ut som det är en vridbar ring runt det men det är bara fejk. När jag fick klockan var batteriet dessutom isatt bakvänt så klockan gick inte. Pluspoäng får den däremot för den bevingade döskallen på boetten. Snyggt men det gör det tyvärr lite svårare att se de lika silverfärgade och genombrutna visarna.

Vad det gäller plånboken har den både längre och grövre kedja än min gamla plånbok men det ser bra ut. Dessutom sitter infästningen på andra sidan så jag kommer behöva lära om rörelsen för att stoppa ner den i fickan. Plånboken är stor (nästan lite väl stort sedelfack) och har många fack. Däremot gick dragkedjan till facket sönder redan första dagen.

01 mars 2009

Sista Tech Noir på Kolingsborg

Tech Noir på KolingsborgNu i lördags var det antagligen den sista Tech NoirKolingsborg och klubben står nu utan lokal. Av diverse skäl har jag faktiskt inte varit på Tech Noir tidigare men nu blev det av. Efter en lätt förfest gav vi oss iväg och när vi kom in i gula gången möttes vi av en jättekö. Inte mycket att göra år förutom att vänta.
När vi skulle gå in tyckte vakten inte att jag kunde hänga in min flaska i garderoben utan måste antingen gå eller lämna den. Ganska surt eftersom det var specialimport men visst, det kan jag acceptera. Deras ställe, deras regler. Däremot tycker jag att han kommentar om att "Åja, jag vet nog att du funderar på om du kan smuggla in den." vad väldigt onödig. Det är aldrig roligt med ställen där man blir förolämpad det första som händer. Det var inte heller det enda tillfället med grinig personal. När vi var på panoramadansgolvet hittade vi en jacka på golvet som någon hade tappat. När jag tänkte lämna in den i baren fick jag kommentaren "Den borde du ha hängt in i garderoben."
Annars har jag ingen kritik mot stället som sådant. Jag var inte mycket på stora dansgolvet utan tillbringade mesta tiden nere på det gotiska dansgolvet. Eftersom det var så jäkla trångt och mycket kö vid alla barer sparade jag nog en hel del pengar eftersom det var nästan omöjligt att kunna köpa någon öl. Det var heller inten större förlust eftersom ölsortimentet var starkt begränsat. Bara Spendrups, Heineken och Mariestad.
Tyvärr tog kvällen slut alltför fort även om det blev en väldigt liten efterfest också.