26 februari 2008

Augustibuller 2008 blir av

"Nu är det bestämt, det blir en festival!" ska arrangörerna ha sagt enligt Mattias Åhman även på Helgon.net bekräftas det att det blir ett augustibuller 2008 också. Preliminära datum är 31 juli till 2 augusti. Vilka band som kommer ska släppas så småningom.

Det har varit en del strul och många tappade sugar. Åtta av tio i ledningsgruppen ledsnade på tjafs, minusresultat och folk som bara gnäller. Dessutom kom socialen med krav på en åldersgräns på 18 år och polisen drog till med 20 år.(NA) Polisens rapport(NA) verkar vara färgad av deras brist på erfarenheter av andra festivaler. Det dracks en hel del alkohol och var en del stök men knappast mer än på andra festivaler. Jag sov alldeles vid ingången och fick inte nattsömnen störd speciellt mycket. Att det skulle vara mer droger på buller än andra festivaler stämmer inte med mina erfarenheter. Då var det bra diskret om man jämför med Hultsfred, för att inte tala om Roskilde. I rapporten talas det också om hur hemskt det är att folk har frivilligt sex med varandra. Ehh... Jag visste inte att det var celibatkrav på festivaler numera.

17 februari 2008

Krograpport: Kelly's

Tidigare har jag skrivit om Anchor, Harry B James, Rocks och Grottan och nu har turen kommit till Kelly's på Folkungagatan. Egentligen hade jag tänkt gå på Grottans Sisters of Mercy-jippo men när jag kom di satt det en lapp på dörren om att det var stängt på grund av datormässa. Så det blev att leta reda på något annat ställe. På vägen till T-banan passerade jag Kelly's och det hade jag hört talas om så det fick bli det. Kön in på stället var ganska lång men det gick fort att komma in. Däremot rökte ungefär varannan person i kön så jag mådde en aning illa när det var dags att passera dörrvakten. Jag är tacksam att jag slapp bli utfrågad om mina dryckesvanor för kvällen. Jag började undra om det var något som gjorde att jag såg packad ut även i nyktert tillstånd.

Det var trångt inne på Kelly's och publiken var ganska blandad. barts med backslick, hiphopare, folk i träningsoveraller, ganska många skins, ett antal rockers och massor med svenssons. Bara en sorts flasköl men Staropramen, Killkenny och Guinness på fat. Ganska udda U-formad lokal med två barer som uppenbarligen var möblerad för att fungera som restaurang. Inget dansgolv, ingen DJ och musikanläggningen verkade inte riktigt klara av musiken. Det blev mest en massa diskantväsande och man måste nog lyssna väldigt noga för att höra vad det var för låt dom spelade. De stora glasfönstren mot gatan gjorde att man kände sig som en fisk i ett akvarium med folk som ställer sig utanför och tittar in.

Såvida man inte ska gå ut och ta ett par öl med polarna skulle jag inte rekommendera Kelly's. Det är en pub snarare än ett ställe att känga loss på. Jag kan tänka mig att det är ett ställe att förvärma på och med tanke på att antalet personer verkade minska redan rätt tidigt på kvällen tror jag det är så.

14 februari 2008

Den nya antisemitismen

Om man inte känner till historien riskerar man upprepa den.

Idag har vi partier som kan nå över fyraprocentspärren som uttrycker åsikter som "Vi riskerar en framtid då Sverige omvandlas till en judisk stat; det otänkbara blir tänkbart.".
I Nederländerna uttalar sig en parlamentsledamot och säger "Det pågår en strid och vi måste försvara oss själva. Innan vi vet av det kommer det vara fler synagogor än kyrkor!" och kräver att judar i Nederländerna ska konvertera eller bli utvisade.
I Belgien anser man att "judendomen är fienden nummer 1 inte bara till Europa, utan till hela den fria världen".
Frankrikes president anser att det finns "för många judar i Europa" och Tysklands förbundskansler tycker att "Vi måste noga se till att synagogor inte byggs större än kyrkor".
Fast det mest tydliga uttalandet kommer nog från vice borgmästaren i Treviso i norra Italien, "Judarna är en cancertumör som måste avlägsnas innan den sprider sig.".

Så är läget i dagens Europa. Informationen kommer från en artikel i DN. Hemskt? Javisst! Men ojdå! Jag läste vist fel. det var muslimer det talades om, inte judar. Jaja, samma roller, nya skådespelare. Islamofobi är den nya antisemitismen.

Andra som Björnbrum och Robert Zackrisson har också sett parallellerna.

13 februari 2008

Uppföljning av goineaffären

Svensson skriver att Moderaternas presschef kallat yttrandena där Anders Camilo Goine uttalade stöd till terroristorganisationen AUC "självklart oacceptabla". I en kommentar till ett inlägg på Svenssons blogg påstår Gione att det var frågan om "en fiktiv konversation". Vad som menas med det förtydligas inte. Antagligen att han inte har någon 1700-tals-hacienda.

Annars verkar åsikterna inte unika. Ordföranden för moderata ungdomsförbundet i Skellefteå Jacob Lundberg anser att man bör stödja Chiquita efter att det stackars företaget hamnat i en rättegång(DN) efter att ha stött just AUC.(AFS)

Och vad som framkommit av an del bloggkommentarer använder man sig tydligen av en del något udda titlar inom MUF som t.ex. consigliere(länk) och "überführer".(länk)

Uppdatering: Nu har goineaffären nått tryckt media också. Igår (torsdag) hade Läsarnas Fria Tidning en artikel om det på förstasidan.(LFT)

12 februari 2008

SF Bio vill inte ha reklam

Lite gamla nyheter här. SF Bio har trots protester(SvD) stängt av möjligheten för Biotider.se att hämta information om filmvisningar och att djuplänka.(DN, DN, SvD) Tydligen anser SF Bio att deras "content" är biotiderna. Och jag som trodde det var filmerna. Men det finns säkert några nördas som sitter och pluggar biotider också.

Men det hela verkar vara del i en större strategi för att SF Bio ska få så lite gratisreklam som möjligt. Man har tydligen dragit in på pressvisningar så att mindre tidningar inte får se filmerna i förväg utan får gå på premiären och betala för sig.(SFT)

Moderat politiker stödjer terroristorganisation

Nu har Jinge sysslat en del med grävande journalistik och fått fram en del... intressanta uttalanden av Anders Camilo Goine (m) som är både ordförande i Norrmalms MUF-förening och nämndeman i Migrationsdomstolen.(m) På MUFs forum FriZon är han flitig debattör och kommer med yttranden som
Klart att vi inte har några fackförennigar på haciendan. AUC sköter allt. Till allas förnöjelse. När nu AUC ska lösas upp (vilket vi tycker är synd) blir det statliga styrkor som får ta över säkerheten, tillsammans med BlackWater-experter från USA. De kan sina grejer! Intruders will be shot. Survivors will be prosecuted.
och
Jaja, AUC håller ställningarna, så vi slipper se FARC och andra fattiglappar som inte fattat all charm som finns i härliga 1700-tals-
haciendor. De gör sitt jobb där, gårdskarlarna och pigorna! Så det står härliga till! Funderar på att köpa en till. Så bra som det går med kriget mot FARC går snart haciendorna upp ytterligare! Det gäller att vara snabb!

För er som undrar vad AUC är så är det Autodefensas Unidas de Colombia, en paramilitär organisation som har varit ansvariga för huvuddelen av brotten mot de mänskliga rättigheterna i Colombia.(DN) Både USA och EU klassar AUC som en terrororganisation. Chiquita har stött AUC med både pengar och vapen.(DN, DN, SvD) Naturligtvis har AUC även sysslat med knarkhandel(DN), utpressning, dödshot(AB), mord, kidnappningar(AB) och har naturligtvis också använt sig av barnsoldater.(DN)

Vilka Blackwater är behöver kanske ingen närmare presentation.

Man kan ifrågasätta det lämpliga i att en person som sitter som nämndeman i Migrationsdomstolen har sådana åsikter. Tidigare har en dansk folketingsledamot dömts till 14 års fängelse för samröre med AUC(SvD) så man kan undra hur genomtänkta Anders Camilo Goines uttalanden var.

Uppdatering: Efter att Jinge informerat pressekreterarna hos Moderaterna försvann tydligen inläggen illa kvickt.

10 februari 2008

Krograpport: Pub Anchor

Tidigare har jag skrivit om Harry B James, Rocks och Grottan och nu har turen kommit till Pub Anchor på Sveavägen 90. Jag har varit där förut men det var många år sedan. Då var det mer en vanlig pub även om de hade ovanligt bra ölsortiment. Vid det besöket tvingades jag lämna lokalen tidigare än jag hade tänkt eftersom det förekom vissa meningskiljaktligheter med ett gäng med 14 naziskins. De hade vissa åsikter om vilket hälsotillstånd jag borde vara i som jag inte alls höll med om.

När jag kom till Anchor var det rätt sent men det var ändå bara tre före mig i kön och det gick snabbt att komma in så det var bra flyt i entrén. Däremot blev jag tillfrågad vad jag hade druckit innan. Är det en standardfråga eller ser jag sån ut? Väl inne visade det sig att dom hade byggt om en hel del sedan sist. Det hade tillkommit en scen och loftet tror jag inte såg ut så förut. Gott om folk var det i alla fall. Publiken var minst sagt blandad med allt från stureplanbrats till bikers. Genomsnittsåldern låg nog högre än Rocks men inte lika hög som Hellbar. Trots att det var mycket folk och trångt i baren fick man känslan av att barpersonalen trivdes med jobbet istället för att ge intrycket att tänka "Åh nej, kommer det en till" som man kan få på vissa andra ställen. Eftersom det var trångt kunde man lätt öppna upp en konversation genom att fråga om en plats vid ett bord var ledig. Jag hamnade med ett par (bror och syster) och ett gäng italienska(?) turister och senare tillkom två systrar varav den ena var väldigt flirtig.

Ölsortimentet var bra för ett rockställe med Kilkenny, Guinness, Staropramen (både pilz och mörk) förutom standardsortimentet. Jag var också ganska imponerad över hur många hårdrockare man såg gå runt med guinnessglas. Det måste tyda på en mer sofistikerad publik. På gamla Tre Backar måste man ha ölen i plastglas om man skulle in på en spelning men inte om man beställde Guinness. Jag frågade om det och fick svaret "Folk som beställer Guinness kastar inte ölglas omkring sig."

Musiken var av naturliga skäl mest hårdrock. Den var inte lika blandad som på Rocks utan det var i princip bara hårdrock och en aning Marilyn Manson. Folk var inte så pigga på att dansa utan dansgolvet användes mest som mingelyta. Anchor hade också ett coverband som uppträdde under kvällen och spelade ett antal låtar. Efter uppträdandet kom det faktiskt igång lite aktivitet på dansgolvet men man fick dansa ganska behärskat eftersom det var så mycket folk.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att det var ett trevligt ställe med bra ölsortiment och jag kan gott tänka mig att gå dit igen. Nackdelar var trängseln och något enformig musik.

07 februari 2008

Titta! Moderaterna vaknar också.

When you programm open source. You're programming communism!Den moderata riksdagsledamoten Karl Sigfrid (mannen utan efternamn?) har tydligen installerat Ubuntu och beskrivit det på sin blogg.(IDG) Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tidigare stött öppen mjukvara men det är intressant att även högersidan nu börjar vakna.

Med tanke på att priserna på datorer går ner(IDG) och man antagligen kommer att se fler bärbara för runt 3000 kr(IDG) kommer kostnaden för operativsystemet att bli allt tydligare. En OEM-version av MS Windows kostar väl en sådär 600-900 kr. På en dator för 3000 kr blir det en ganska stor del av priset. När kommer tillverkarna att inse att man kan sälja samma dator för 2500 kr om man skickar med någon linuxdistubution istället för MS Windows?