25 augusti 2009

Yttrandefrihet är knepigt

Jag hade tänkt låta bli att skriva om bråket kring artikeln i Aftonbladet där man kopplar ihop det faktum att läkare i Israel flera gånger varit inblandade i illegal handel med organ och att dödade palestinier lämnas tillbaks utan organ och att deras familjer misstänker att organen blivit tagna för transplantationer. Jag och även andra är skeptiska till att det rent praktiskt är möjligt att skaffa fram transplantationsorgan på det viset.(SvD) Däremot är det mycket möjligt, rentav sannolikt, att israeliska militären handskas vårdslöst med dödade palestinier och tydligen även skottar.(JP)

Vad man däremot kan fråga sig är varför det blivit sådant bråk om det. Artikelns koppling må vara långsökt men tydligen försvinner organ då och då så det är väl inte orimligt att kräva några svar. Nä, bråket handlar nog inte om artikeln i sig. I så fall skulle det vara Aftonbladet som skulle få ta smällen men istället har Israel riktat in sig på den svenska regeringen och då främst utrikesminister Bildt (även om både Ikea och Volvo också får sig en släng av sleven). Flera misstänker att det är ett sätt för Israel att bakbinda Sveriges möjligheter att agera under EU-ordförandeskapet.(DN, Dagen, Sydsvenskan) Man kan även dra paralleller till händelserna då israels ambassadör Zvi Mazel vandaliserade konstverket Snövit och sanningens vansinne och anklagade både konstnären och Sverige för antisemitism. Bland annat hävdade Zvi Mazel att det dagligen fanns uppmaningar i svensk press att mörda judar. Då var det byggandet av den israeliska muren som man ville leda bort uppmärksamheten från.(DN)

G.P.F. - Hurriya är inne på samma spår. Ali Esbati har skrivit lite mer om Zvi Mazels förvirrade världsbild.

21 augusti 2009

Saab säljer bättre än Fiat

Så är då Saabs rekonstruktion slutförd(SvD) och nu väntar vi på att se om det bär eller brister. Att bilförsäljningen har gått ner sedan förra året är väl inte något att förundras över men man kan konstatera att Saab säljer fler bilar än Fiat.(AoM, DN) Inte illa med tanke på att Fiat är ett märke för massmarknaden medan Saab är mer exklusivt.

18 augusti 2009

Saabaffären klar (typ)

Saab Sonett IVSå har då Koenigsegg och GM har gjort upp om försäljningen av Saab. Det verkar som om Koenigsegg lyckats få till ett riktigt bra deal. Man får tre fjärdedelarna av skulderna till GM efterskänkta, man behöver inte betala GM för tillverkningsrätten till nya generationen SAABar och man får all utrustning för tillverkningen.(DN, DN, DN, SvD, NyT)

Nu är ju inte affären helt i hamn. Man väntar fortfarande på lånegarantier.(DN, DN, DN, DN) (sådana har Volvo redan fått(IDG)) och i slutändan handlar det om hur många bilar man kan sälja.(DN, SvD, NyT) Som bolag är Saab åter i balans.(SvD) Problemet är att regeringen aktivt motarbetar Saab.(SvD, SvD, SvD)

Det har spekulerats en del i vad för intressanta kombinationer man kan få av Saab och Koenigsegg. Jag tror inte det kommer att bli så mycket utan bolagen kommer nog att hållas separata. Det man kan tänka sig att man gör någon trimmad specialversion av Aero som man kallar "Koenigsegg edition". Ungefär som man nu har Hirsch. Sedan kan det funka åt andra hållet också. En Koenigsegg med en snålare, miljövänligare och framför allt billigare motor från Saab i en Koenigsegg skulle vara intressant.

13 augusti 2009

Blondinbella - lögnare eller skattefuskare?

Ok, jag lovade mig själv att inte nämna Blondinbella men regler är till för att brytas så...

DN har gått igenom bokslutet för Blondinbella AB och det visar sig att vinsten låg på 7000 kr/månad. Inte så illa men ganska långt ifrån de 300.000 till 400.000 kr/mån som Isabella Löwengrip själv hävdat. Eftersom båda påståendena inte kan vara sanna finns det två förklaringar. Antingen ljuger hon om inkomsterna för sina läsare eller så ljuger hon om sina inkomster för Skatteverket. Lögnare eller skattefuskare?
Sedan gick hennes pappa ut och försökte göra lite damage control.

07 augusti 2009

Småkrockar som kan bli dyra

Jag läser på Allt om Motor om ett test på krockar i låga farter (under 10 km/h) "Krockarna var visserligen små men förde ändå med sig reparationskostnader på upp till 30.000 kronor". Ja, undra på det när det sitter stora glasfibersjok fram och bak på bilarna som spricker vid minsta krock. En gång i tiden hade man en lösning på problemet med dyra småkrockar.

När slutade man med denna praktiska finess? Var det modet som föreskrev att man inte längre skulle ha självreparerande stötfångare?

05 augusti 2009

Mercedes A170 är inte kul

Jag hade tänkt ta min SAAB 99 cab hem från jobbet idag men kopplingen strulade så den fick vara kvar på verkstaden. Istället fick jag en lånebil, en Mercedes A170. Låt mig säga att jag inte direkt gillade upplevelsen. OK att tändningen sitter på fel ställe, de flesta biltillverkare har den faktiskt där. Att köra en automatväxlad bil var lite jobbigt men det finns de som gillar det så det ska jag väl inte heller orda så mycket om. Att den är så hög att det känns som att kliva i och ur en lastbil beror på den udda konstruktionen så det är väl sånt man får ta.
Andra saker var mer svårbegripliga varför det var så. Bromsen var t.ex. väldigt nervig. Minsta tryck på bromspedalen och man kastades fram och fick ta ordentligt tag i ratten för att inte kastas upp över den gigantiska instrumentbrädan.
Jag undrar förresten hur man tänkte när man designade instrumentbrädan för det fanns inga möjligheter att ha något liggande på den. I så fall hade det omedelbart försvunnit utom räckhåll längst fram vid vindrutan vid första inbromsning.
Uppenbarligen är bilen dessutom designad bara för att köras rakt fram. Decimetertjocka pelare som gör att man inte kan se åt sidan när man ska svänga. Hög instrumentbräda och låg motorhuv så man ser inte var fronten på bilen är när man ska parkera. Bakrutan är bara något större än den på Lamborghini Espada så att backa är ett vågspel.
Det tog mig säkert tio minuter att komma på hur man öppnar tanklocket och jag är glad att det inte regnade för det skulle säkert tagit mig lika lång tid att komma på hur man använder vindrutetorkarna.
Det blir härligt när jag får tillbaks min bil så man kan köra en bil där man tänkt lite på föraren.

04 augusti 2009

Barn ska inte behöva omskäras

Då var det tydligen aktuellt igen. Ännu en folkpartist tycker att könsstympning av spädbarn är helt OK. Ja, i alla fall på småpojkar. Jag har tidigare skrivit om debattörer som försvarar könsstympning och det finns väl inte så mycket mer att tillägga om att nu Birgitta Rydberg (fp) också förespråkar det(SvD) och då baserar det på föräldrarnas religiösa behov av apotemnofili via proxy. Av någon anledning gäller tydligen inte föräldrarnas religiösa behov deras döttrar utan bara sönerna även om ingreppet i sig är identiskt eller t.o.m. mindre invasivt för flickor.

Vad de gäller de medicinska argumenten är det både riskabelt, som konstateras i Boyle et al. (2002) "male circumcision may result in lifelong physical, sexual, and sometimes psychological harm as well.". Dessutom har man då inte räknat med riskerna som spädbarnskirurgi medför.(SvD) Jag tror nog att David Reimer skulle ha haft ett och annat att säga om påståendet att ingreppet är helt riskfritt. De som förespråkar manlig könsstympning brukar ofta komma med massa ogrundade påstående om att det skulle hjälpa mot en det ena och en det andra, något som inte stämmer.(DM)

Angående frågan om religionsfrihet kan man även nämna en indisk sekt som kallades för thaggers som krossades av britterna under 1800-talet. Anledningen att britterna störde thaggers religionsfrihet var att de brukade rånmörda folk och din rätt till religionsfrihet upphör när du börjar ge dig på andra. En princip som jag tycker borde gälla i Sverige också.

Andra bloggar som skriver om det är t.ex. Kryssa Mattias, Jinge, Blogge, Kent Persson, Pezster och Ipse Cogita.

01 augusti 2009

Klubb Gås revisited

Klubb GåsJag skrev tidigare om Klubb Gås och lovade att komma med en uppdaterad rapport. Jag har varit flera gånger till Klubb Gås. I början gillade jag det eftersom det var ett bra barhäng med en väldigt social miljö. Med tiden blev det mer och mer fart på dansgolvet så Gås blev också ett bra ställe att gå till om man ville röja runt på dansgolvet. På sista tiden har man även börjat med liveband. Det är ju väldigt trevligt i och för sig men tyvärr stjäl scenen en hel del av det som tidigare var dansgolvet vilket verkar göra att dansandet gått ner en hel del