12 februari 2008

Moderat politiker stödjer terroristorganisation

Nu har Jinge sysslat en del med grävande journalistik och fått fram en del... intressanta uttalanden av Anders Camilo Goine (m) som är både ordförande i Norrmalms MUF-förening och nämndeman i Migrationsdomstolen.(m) På MUFs forum FriZon är han flitig debattör och kommer med yttranden som
Klart att vi inte har några fackförennigar på haciendan. AUC sköter allt. Till allas förnöjelse. När nu AUC ska lösas upp (vilket vi tycker är synd) blir det statliga styrkor som får ta över säkerheten, tillsammans med BlackWater-experter från USA. De kan sina grejer! Intruders will be shot. Survivors will be prosecuted.
och
Jaja, AUC håller ställningarna, så vi slipper se FARC och andra fattiglappar som inte fattat all charm som finns i härliga 1700-tals-
haciendor. De gör sitt jobb där, gårdskarlarna och pigorna! Så det står härliga till! Funderar på att köpa en till. Så bra som det går med kriget mot FARC går snart haciendorna upp ytterligare! Det gäller att vara snabb!

För er som undrar vad AUC är så är det Autodefensas Unidas de Colombia, en paramilitär organisation som har varit ansvariga för huvuddelen av brotten mot de mänskliga rättigheterna i Colombia.(DN) Både USA och EU klassar AUC som en terrororganisation. Chiquita har stött AUC med både pengar och vapen.(DN, DN, SvD) Naturligtvis har AUC även sysslat med knarkhandel(DN), utpressning, dödshot(AB), mord, kidnappningar(AB) och har naturligtvis också använt sig av barnsoldater.(DN)

Vilka Blackwater är behöver kanske ingen närmare presentation.

Man kan ifrågasätta det lämpliga i att en person som sitter som nämndeman i Migrationsdomstolen har sådana åsikter. Tidigare har en dansk folketingsledamot dömts till 14 års fängelse för samröre med AUC(SvD) så man kan undra hur genomtänkta Anders Camilo Goines uttalanden var.

Uppdatering: Efter att Jinge informerat pressekreterarna hos Moderaterna försvann tydligen inläggen illa kvickt.

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Lätt förbryllande har Goine i vår mailkontakt förnekat att han skulle vara ordförande för MUF Norrmalm. Återkommer när jag vet mer.

Staffan sa...

Det är vad som står på http://www.moderaterna.net/politiker/printa_politiker.asp?id=554 i alla fall.

Anders sa...

Hmm, både Human rights watch och Amnesty international säger att Farc/ELN är de två mest skyldiga parterna(människorättsligt). Det är lätt att tro att FARC är idealister när dom i själva verket är terrorister - men det låter ju bra med deras propaganda...