17 december 2007

Krograpport: Rocks

Visserligen har jag tidigare nämnt Rocks sådär i förbigående men tänkte skriva en längre rapport. Eftersom olika saker poppade upp i sista minuten (du vet hur det är) kom jag iväg rätt sent så det var faktiskt en liten kö utanför (och köer är ju alltid ett minus). Det tog såpass lång tid att komma in att tidsgränsen för fritt inträde hade passerats. Näväl, vad som var värre var att garderoben var full och jag hade klätt mig för vädret i en tjock yllerock och struthätta. Eftersom jag visste att temperaturen kan bli ganska hög därinne var det ju inte helt idealisk klädsel. En struthätta är ett väldigt praktiskt plagg eftersom det kombinerar halsduk och mössa men av någon anledning ska folk ha åsikter om det. En tämligen dragen kille kom fram till mig och sluddrade fram "You look like a priest!". Efter att ha försökt förklara struthättans fördelar kom han på en ny tanke, "Do you get a lot of girls looking like a priest?". Jag vet inte, jag kom precis hit.

Så småningom såg jag att ett par var på väg ut så jag passade på att sno åt mig deras garderobsplats så jag kunde bli mer rörlig. Jag har sagt det förut men jag kan säga det igen. Jag gillar stämningen på Rocks. Det känns som om man är på en fest i någons vardagsrum (förutom att grannarna inte klagar på att man spelar för högt). Ölsortimentet var tidigare en svag punkt men nu hade de Kilkenny på flaska förutom Staropramen, Heineken och Becks (tror jag) så det var helt OK. Musiken var som vanligt huvudsakligen hårdrock men även en del Clash, Sisters of Mercy och Depeche Mode. Den här gången var det även en del countryinslag med Johnny Cash och Dolly Parton. Stämningen var genomgående god och jag tror det var första gången jag sett någon crowdsurfa när det inte var spelning.

Ett problem med att gå på hårdrocksställen är att jag inte vet hur man ska göra på dansgolvet. Det är för trångt för att bara känga runt. De flesta verkar bara stå med en öl i näven och gunga lite. Fast gungandet kanske beror mer på ölen än musiken.

En nackdel med Rocks är att det kan bli lite väl trångt och att det mot slutet av kvällen kan bli klibbigt och glassplitter på golvet men helhetsintrycket är klart positivt och jag tänker definitivt gå dit fler gånger.

Och till sist, missa inte denna häftiga låt: Bandet heter Gävel och låten Fy fan för Microsoft. Underbart!

2 kommentarer: