22 november 2007

Är du intresserad? Eller hur man inte raggar online.

Jag skrev tidigare om fåniga dejtingideer men en av dom som är bra är faktiskt facebookapplikationen Are YOU Interested?. Jämfört med andra liknande apps på Facebook har den ju fördelen att man inte är begränsad till enbart sina kompisar (hur är man egentligen funtad om man måste ha ett speciellt program för att fråga en av sina kompisar om en dejt?). Att ragga på Facebook har ju sina fördelar jämfört med rena dejtingsajter. Dels är det gratis. Bilder man lägger upp kommer upp direkt utan att man behöver vänta flera dagar på att de ska bli godkända. Tydligen har 10% av Sveriges befolkning ett konto på Facebook så det finns ju en del att välja på. Nackdelar med just Are YOU Interested? är att man bara får se ålder, en bild på personen och eventuellt var de bor. Man får inte se deras civilstatus så man vet inte om de är singlar, gifta, i ett förhållande eller förlovade. Man får heller inte veta något om personen eftersom man inte får någon länk till profilen förrens efteråt. Eftersom bilden är såpass viktig är det underligt att folk inte lägger ner mer tid på att fixa en ordentlig bild. Här är några exempel på vanliga fel.


Ingen bild alls. Mycket vanligt fel. Hur ska man då kunna veta något om personen? Om bilden är allt man har att gå på och det enda man ser är ett frågetecken får det nog bli ett nej.


En gruppbild. Få se nu, vilken person är det jag ska bedöma... Nä, det funkar inte.

Bilden är tagen från för långt borta. Hur ska man kunna urskilja något på så långt håll?


Här är felet det motsatta. Bilden är tagen för nära.


Ett annat vanligt problem är folk som inte har bilder på sig själva utan på husdjur, barnen, en solnedgång, en enhörning eller något annat. Sorry, det funkar inte heller.

5 kommentarer:

Lady Pestilence sa...

Jag kan tycka att det skulle vara en fördel att se civilstatus direkt, Jag menar man vill inte träffa drömmannen och sen träffa hans charmerande hustru.

Men vad är charmen att lära känna en person om man får veta allt från början? Det räcker med ålder, civilstatus och vart de bor tycker jag, resten får väl tiden utvisa.

Eller har vi blivit så cyberlata att vi vill veta ALLT om en person för att inte "slösa" tid på att lära känna ngn?

Staffan sa...

Jo, vissa kan man ju se civilstatusen direkt på bilden. Sedan kan man ju undra hur en person är funtad som lägger ut en bröllopsbild på en dejtingtjänst.

Exakt ålder kanske inte är så viktigt att veta men man vill gärna kunna filtrera på det så man hamnar inom rätt intervall. Civilstatus och ort är bra att veta (och kunna filtrera på). Några personliga fakta kan ju vara bra att veta, t.ex. om någon beskriver sina intressen som "Jag gillar att gå på rejv och att tortera kattungar." så kanske man inte egentligen är så intresserad av den personen.

Lady Pestilence sa...

hmm ang ålder så tkr jag iaf att det borde finns så man kan se ompersonen är mellan 20-30 osv.. jag skulle nog inte vara så sugen på att upptäcka att mannen är 65 och nybliven pensionär...

hehe "mitt äktenskap gick åt skogen men kolla vad snygg jag är i brudklänning, mannen till vänster är mitt ex som även han ser sagolik ut" inte världens bästa introduktion kanske..

Men för att summera det hela kan vi ju enas om att läggning, civilstatus, ort, ungefärlig ålder och div extrema nöjen kan vara bra att veta innan man klickar sig vidare eller närmre

Staffan sa...

Det där med åldersgränser är alltid knepigt. Jag är ju 36 så det är nog många som missar mig eftersom de bara söker i intervallet 30-35. fast någon gräns måste man ju ha.

Lady Pestilence sa...

jaa just.. det är ju illa att man slumpas bort pga ett år. men det är väl det som händer när man nät dejtar. Då försvinner kanske många bort som man egentligen skulle passat jättebra med pga att man kan klicka sig fram till en "ideal" person som man tror sig vilja ha.

nätet kan vara ett toppen sätt att skapa kontakter men jag är osäker på hur det egentligen funkar som dejting redskap. men som med allt annat så "plötsligt så händer det"