16 september 2007

Behöver lite inredningstips

Jag har fortfarande inte fått tillträde till min nya lägenhet men jag har snackat med banken om hur man bäst lägger upp lånet och jag har shoppat loss på diverse indedningsprylar fast jag tänkte vänta med de tyngre grejorna tills jag är redo att flytta in så man slipper släpa dom två gånger. Här vid sidan ser man planritningen på mitt egna krypin på 38 m2. Lägenheten är i fint skick men inredningsstilen är... hmm... inte riktigt i min smak. Golvet i rummet är OK (ljust laminat av något slag) men hallen och köket behöver ny. Jag hade tänkt mig svart-vitt rutingt i köket (en klassiker) och rött (välkomnande färg) gummigolv i hallen (slitstarkt och lätt att hålla rent). Resten av inredningen tänkte jag låta plocka upp dom färgerna så det blir röda väggar i sovalkoven (eller blir det för porrigt?), resten vita (kanske ljusgult i köket?). Sedan ska det ju till saker som soffa, TV, plats för dator, filmer och böcker. Ett par svartlaserade Ivar borde fixa det. Men sedan är frågan hur man ska kunna kombinera funktionerna hos en unkarlslya och en lägenhet som är lämplig för ett par väldigt energiska 2.5-åringar. Man måste nog kunna switcha mellan de båda funktionerna på något lätt sätt men det har jag inte lyckats lista ur hur man gör ännu.

2 kommentarer:

Lady Pestilence sa...

färger och sånt är nog väldigt individuellt men ang att kombinera så finns det väldigt bra "kombinations möbler", man får köra på lönnlåde stilen.. allt som kan dras ut, vikas ihop, knycklas, stoppas ned och undan är (tycker jag) väldigt praktiskt. nu är det ju på "modet" att ha hyllor av alla dess slag, ser snyggt ut plus att det håller dyrbara saker utom räckhåll.. Skriv gärna och berätat hur du lyckas för jag behöver alla tips jag kan få!

Staffan sa...

IKEAs PS-serie är ju bra skåp för saker som skivor, böcker, DVD-spelare o.d. som man vill hålla borta från barnen. De kan stängas och låsas. Fast nu satsar jag nog inte på det utan det blir de Ivar jag redan har fast svartlaserat. Jag hoppas att barnen kommit ifrån den värsta slita ner/riva sönder-perioden. Dessutom är lägenheten en etta så man kan ju ha mer koll på dom.

Bilder kommer!